HR    ITA
Ortodoncija je grana dentalne medicine kojoj je cilj postizanje estetskog i funkcionalnog sklada zubi gornje i donje čeljusti. Razlikuju se fiksni ortodontski aparati (keramičke i metalne bravice) i mobilni ortodontski aparati.
Oralna kirurgija s implantologijom je grana dentalne medicine koja obuhvaća različite kirurške zahvate u usnoj šupljini. Najčešći zahvati su ugradnja implantata, vađenje zuba, vađenje impaktiranih zuba, apiktomija (rezanje vrha korijena oboljelog zuba), frenulektomija (rezanje spojnice između prednjih zuba i gornje usne ili ispod jezika), nivelacija alveolarnog grebena, gingivoplastika (korekcija zubnog mesa).
Protetika je grana dentalne medicine koja uspješno nadomješćuje izgubljene zube. Razlikujemo fiksnu i mobilnu protetiku. Fiksna protetika su krunice i mostovi koji su cementirani i pacijent ih ne skida. Mobilna protetika su zubne proteze koje pacijent sam stavlja i skida, a mogu biti totalne (cijela čeljust) ili parcijalne (dio čeljusti).
Endodoncija je grana dentalne medicine koja se bavi terapijom bolesti zubnog živca (pulpe). Obuhvaća čišćenje, širenje i punjenje korijenskih kanala. Strojna obrada kanala omogućuje savršeno preciznu, brzu i bezbolnu terapiju. Kvalitetna edndodontska terapija je od esencijalne važnosti za vas i opstanak vašeg zuba u čeljusti.
Estetska stomatologija je grana dentalne medicine koja se bavi estetikom usne šupljine. Zahvati kojima možemo poboljšati estetiku zubi su izbjeljivanje, estetski kompozitni ispuni, air-flow poliranje (poliranje sitnim prahom), bezmetalne keramičke krunice.
Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi liječenjem potporne strukture zuba. Najčešće bolesti su gingivitis (krvarenje zubnog mesa - gingive) i parodontitis (kronična infekcija koja zahvaća zubno meso i kost koja podupire zube). Osnovu u sprječavanju i liječenju gingivitisa čini ultrazvučno čišćenje zubnog kamenca, kiretaža parodontnih džepova, kao i poliranje džepova gumicama i pastama. Uklanjanjem zubnog kamenca smanjuju se i parodontne bolesti.
Radiologija je grana medicine koja se bavi primjenom raznih vrsta zračenja u cilju dijagnosticiranja i liječenja stanja odnosno bolesti. Kompjuterizirani rendgenski uređaji najnovije generacije imaju minimalno zračenje i mogućnost snimanja svih struktura vezanih uz usnu šupljinu.

Uređaji imaju mogućnost snimanja:
 • - ortopan - snimka čeljusti
 • - dječji ortopan - snimka čeljusti uz dodatno smanjeno zračenje
 • - intraoralna snimka pojedinog zuba
 • - 3D T.A.C. - kompjuterizirana tomografija - prikaz kosti čeljusti u 3 dimenzije što omogućuje preciznu ugradnju implantata
 • - telerengen (Kraniogram LL i PA, LL snimka) - snimka za planiranje ortodontske terapije
 • - snimka maksilarnog sinusa
 • - snimka temporomandibularnog zgloba
Gdje smo?
 1. CROATIA,
 2. Pula, Kranjčevićeva 10a
 3. tel: 052/214 277
 4. gsm: 098/90 330 90
 5. e-mail: dr.susnjic@gmail.com
Galerija
© 2014 Designed by Maurizio Di Capua, WEB by INFO NOVA d.o.o.